Share
Tweet
Share
Send to friend

Poticanje sezonskog zapošljavanja kroz akciju 'Poslovi u turizmu 2010.'

Kako bi potaknuo poslodavce na pravovremenu pripremu za turističku sezonu te istovremeno osigurao veću ponudu sezonskih poslova, MojPosao (www.MojPosao.net) i ove godine u suradnji s partnerima provodi akciju 'Poslovi u turizmu'. Poslodavcima iz turističkog sektora akcija osigurava da korištenjem različitih usluga oglašavanja ostvare povećani odaziv kandidata na oglase, a cilj akcije je brži pronalazak kvalitetnih sezonskih radnika te povećanje mobilnosti na tržištu rada za vrijeme turističke sezone.

U sklopu akcije, MojPosao u razdoblju od 17. veljače do 01. rujna 2010. osigurava niz olakšica svim malim i obiteljskim hotelima, kampovima, restoranima i caffe barovima. Ovi poslodavci tako mogu ostvariti niz pogodnosti, od povoljnije objave oglasa za radne pozicije, besplatnog korištenja baze životopisa MojPosao sa preko 120.000 aktivnih životopisa, do jedinstvenog sustava za pred-selekciju kandidata – LJUDEVIT.

Uspješnost i značaj ove akcije potvrđuju i ovogodišnja mreža partnera, pa tako akciju tradicionalno podržava Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), zatim Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) te Hrvatska udruga hotelijera (HUH) koji svoje članice aktivno potiču na zapošljavanje kvalitetnog kadra.

Iskustvo prethodnih godina ukazuje na veliki interes poslodavaca za ovu akciju, a tradicionalno su najtraženija zanimanja konobar i kuhar. Prošlogodišnji rezultati akcije pokazali su kako je unatoč teškom gospodarskom okruženju, turizam u Hrvatskoj zabilježio manje poteškoća u odnosu na ostale gospodarske grane.

Turistička sezona trebala bi ove godine u određenoj mjeri smanjiti broj nezaposlenih, a sezonsko zaposlenje moglo bi predstavljati privremeno rješenje problema za velik broj nezaposlenih. Rezultati prošlogodišnje akcije pokazali su kako za sezonsko zaposlenje stručna sprema uglavnom nije važna ili da se traži srednja stručna sprema. Također, najveći broj pozicija ne zahtjeva značajno radno iskustvo, a tradicionalno je poželjno znanje stranih jezika. Ovakvi uvjeti predstavljaju idealno rješenje za mlade posloprimce s kratkim radnim iskustvom koji trenutno teže pronalaze posao i koji su u nezavidnoj poziciji na tržištu rada.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.