Share
Tweet
Share
Send to friend

Počeo 2. virtualni Dan karijera i znanja

Danas je na adresi www.DanKarijera.com počeo 2. virtualni Dan karijera i znanja u organizaciji portala MojPosao (www.MojPosao.net). Sajam će se održavati od 5. do 12. svibnja, a na njemu će se predstaviti petnaestak tvrtki i edukativnih ustanova.

Nakon što je u studenom 2009. prvi virtualni sajam poslova privukao preko 30.000 jedinstvenih posjetitelja, MojPosao je proširio projekt i ove godine organizirao virtualni sajam na kojem, osim štandova poslodavaca, posjetitelji mogu razgledati i štandove edukativnih ustanova. 2. virtualni Dan karijera i znanja funkcionira kao 3D internet aplikacija te kroz interaktivnu komunikaciju povezuje najuspješnije hrvatske i inozemne tvrtke te edukativne ustanove s potencijalnim zaposlenicima, odnosno polaznicima.

Posjetom 2. virtualnog Dana karijera i znanja posloprimci se jednostavno i brzo mogu informirati o izlagačima te radnim pozicijama i edukativnim programima koje nude, izbjeći gužvu karakterističnu za klasične sajmove te opušteno chat-ati s predstavnicima tvrtki izlagača. S druge strane, prednosti predstavljanja na Virtualnom Danu karijera za poslodavce i edukativne ustanove su komunikacija sa znatno većim brojem potencijalnih zaposlenika i polaznika nego što je to moguće na klasičnom sajmu karijera ili edukacije te precizni podaci o broju zainteresiranih posjetitelja.

Sponzori 2. virtualnog Dana karijera i znanja su T-HT, Mercator, 24sata, Cognita i VIPnet, a u sklopu sajma će se uz sponzore predstaviti i Educamix, Kofax, Latina, Manpower, MORH, Prirodoslovno matematički fakultet, Reprint te Veleučilište u Karlovcu.

Medijski pokrovitelji su Nova TV, Otvoreni radio, Lider, Jutarnji.hr i EduCentar.net

2. virtualni Dan karijera i znanja organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Grada Zagreba te Ministarstva turizma te u partnerstvu sa studentskim udrugama eSTUDENT, HSA, AEGEE i ELSA.

Osim šetnje po virtualnim štandovima, posjetitelji 2. virtualnog Dana karijera i znanja imaju prilike sudjelovati i u nekoliko okruglih stolova, odnosno radionica koje će se održavati na zagrebačkim fakultetima, a na kojima će sudionici biti vodeći stručnjaci za upravljanje ljudskim potencijalima u Hrvatskoj.

Prvi u nizu okrugli stol biti će održan 5. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i to na temu 'Postali ste prvostupnik (baccalaureus) ili magistar struke? Je li time vaše obrazovanje završeno?'. Program će se nastaviti u petak, 7. svibnja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje će se na Matematičkom odjelu održati CEO korner u sklopu kojeg će se predstaviti izlagači 2. virtualnog Dana karijera i znanja te porazgovarati sa studentima o temi zapošljavanja. Nakon CEO kornera stručnjaci s portala MojPosao održat će i radionicu 'Hoću prvi/bolji posao' na kojoj će studentima pojasniti kako se uključiti na tržište rada te na koji način najbrže pronaći prvi posao.

Program 2. virtualnog Dana karijera i znanja završava 11. svibnja na Ekonomskom fakultetu gdje će se održati okrugli stol na temu 'Što su soft skills, a što hard skills i zašto su važne?' te radionica pod nazivom 'Što je to praćenje radne uspješnosti i kako postati uspješan zaposlenik?'.

 

PROGRAM POPRATNIH DOGAĐANJA

5. svibnja, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb, Dvorana D1

12:00 – 13:00 Okrugli stol: Postali ste prvostupnik (baccalaureus) ili magistar struke? Je li time vaše obrazovanje završeno?

7. svibnja, Prirodoslovno-matematički fakultet / Matematički odjel, Bijenička 32, Zagreb, Dvorana 4

11:00 – 12:00 CEO korner: predstavljanje poslodavaca i razgovor sa studentima

13:00 – 14:00 Radionica: Hoću prvi/bolji posao

11. svibnja, Ekonomski fakultet, Kennedyev trg 6, Zagreb, Dvorana 34

11:00 – 12:00 Okrugli stol: Što su 'soft skills', a što 'hard skills' i zašto su važne?

12:30 – 13:30 Radionica: Što je to praćenje radne uspješnosti i kako postati uspješan zaposlenik?

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.