Share
Tweet
Share
Send to friend

Okrugli stol: Edukativne potrebe i ponuda profesionalne edukacije u Hrvatskoj

EduCentar (www.EduCentar.net), specijalizirani portal za ponudu edukativnih programa poziva Vas na okrugli stol 'Edukativne potrebe i ponuda profesionalne edukacije u Republici Hrvatskoj' koji će se održati u sklopu ovogodišnjeg, trećeg po redu, Tjedna cjeloživotnog učenja. Njegovi organizatori su portal EduCentar i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Okrugli stol će se održati u utorak, 14. rujna 2010. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 13:00 do 17:00 sati.

U sklopu okruglog stola bit će predstavljeni rezultati Istraživanja o edukativnim potrebama i ponuda profesionalne edukacije u Republici Hrvatskoj koje je EduCentar proveo u suradnji s portalom MojPosao, a rasprava će obuhvatiti i sljedeće teme:

  • Ključne kompetencije – suradnja tvrtki i edukativnih ustanova u razvoju ključnih kompetencija
  • Edukacija kao siguran način uključivanja dugotrajno nezaposlenih osoba u konkurentnu radnu populaciju – kako obrazovanjem steći i razviti potrebna znanja i kompetencije?

Sudionici okruglog stola bit će predstavnici obrazovnih ustanova koje nude edukativne programe iz različitih područja edukacije (Berlitz, Poslovno učilište Experta, Učilište Algebra, Zagrebačka škola ekonomije i managementa), voditelji odjela za upravljanje ljudskim potencijalima hrvatskih tvrtki (Karlovačka pivovara, Nestle, Kraš) te predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

S obzirom da su rezultati Istraživanja o edukativnim potrebama i ponudi edukacije u RH pokazali zanimljive rezultate, očekuje se intenzivna rasprava jer će stručnjaci izravno komentirati ključna pitanja kao što su:

  • Stav većine ispitanika prema kojem formalna edukacija predstavlja samo podlogu za daljnje usavršavanje i učenje na radnom mjestu
  • Postojanje znatnih razlika u preferencijama vrste dodatne edukacije između posloprimaca i poslodavaca
  • Smanjenje financijskih izdvajanja za edukaciju zaposlenika uslijed gospodarske krize (kod 41% poslodavaca) ili njihovo potpuno zamrzavanje (kod 15% poslodavaca).

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.