Share
Tweet
Share
Send to friend

Pitajte prava pitanja na razgovoru za posao

Prilikom većine razgovora za posao vaš će potencijalni poslodavac vama dati konce u ruke i pitati vas imate li kakva pitanja za njega.

Pitajte prava pitanja na razgovoru za posao

Ono što pitate može vam uvelike povećati šanse za dobivanje posla. Prava pitanja nešto su poput autoportreta koj pokazuje koliko ste pametni i koliko mislite unaprijed.

U takvim je trenutcima stoga vrlo važno pitati prava pitanja: 

Pitajte poslodavca da priča o svačijoj najdražoj temi: sebi samom. Primjerice, pitanjem "Recite mi koji je put vaše karijere i zašto vi radite ovdje? Gdje ste radili prije nego ste se zaposliti u ovoj tvrtki?" 

Skrenite put na stazu svoje karijere: "Kakva je karijera ljudi koji se zaposle na ovome radnom mjestu? Gdje mogu očekivati da će me ova karijera odvesti?".

Nastavite taktičkim pitanjima o osobi koja je radila posao za koji vi imate razgovor. Ako vam osoba kaže da posao vodi do mjesta podpredsjednika, pitajte "Da li je to razlog zbog kojeg je ovo mjesto sada otvoreno?".

Pitajte koje su mogućnosti doškolovanja: "Ja sam jako dobar kao računovođa, no jako me zanima i menadžment". "Koje prilike za upotpunjavanje znanja pruža vaša tvrtka?".

I na kraju, pitajte osobu koja biste pitanja trebali postaviti: "Jesam li izostavio neko pitanje na koje bi bilo korisno znati odgovor?" 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.