Share
Tweet
Share
Send to friend

Izgubljeni milijuni zbog propalih veza među kolegama

Romanse na poslu koje loše završe mogle bi kanadsko gospodarstvo koštati milijune dolara. Razlog – smanjena produktivnost zaposlenika, procjenjuje George Brown koledž u Toronto.

Polovica od 226 nasumce izabranih zaposlenika u uredima u Torontu izjavila je da je imala ljubavnu vezu s nekim s posla koja je loše završila. Čak 43% žena i 25% muškaraca reklo je da im je posao zbog toga trpio.

Profesorica Suzanne Kavanagh, koja je provela istraživanje za koje smatra da nije znanstveno, tvrdi da ono upozorava na ozbiljan problem u kanadskom gospodarstvu.

Kad ljubav ne uspije, mnogi ljudi otkriju da im posao zbog toga pati. To je cijena koju plaćamo kad se vežemo za ljude na poslu - smatra prof. Kavanagh.

Iako, poslodavci su ti koji plaćaju zbog smanjene produktivnosti zaposlenika. Prof. Kavanagh navodi da su mnogi zaposlenici priznali da su počeli izbjegavati bivšu ljubav na poslu. Tako je jedna zaposlenica, da ne bi srela bivšeg u dizalu, svaki dan išla pješice na 14. kat. Drugi primjer su dvoje zaposlenika koji su sve češće počeli izostajati s posla i izbjegavati sastanke da ne bi sreli jedno drugo.

Ukoliko pomnožite vrijeme koje su ovi zaposlenici potrošili na vlastitu tugu umjesto na posao s tisućama ostalih koji su prošli sličnu ili istu priču nije teško doći do milijuna dolara gubitka koji su izazvale romanse na poslu - smatra prof. Kavanagh, te upozorava da bi menadžeri trebali biti obzirni prema zaposlenicima čije pažnja na posao nije u potpunosti fokusirana zbog ljubavne veze koja nije dobro završila.

To nije uvijek lako za pratiti s obzirom da je 66% ispitanica izjavilo da je svoju vezu držalo u tajnosti, dok je istu stvar radilo 42% ispitanika. Oko 7% ispitanika (muškaraca i žena) izjavilo je da se suočilo s disciplinskim kaznama ili čak otkazom kao posljedicom smanjene produktivnosti nakon lošeg svršetka ljubavne veze.

(T.K.)
Izvor:
The Globe and Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.