Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanci rade više od ostalih Europljana

Od svih nacija u EU, Britanci rade najviše, 42,5 sata u prosjeku, pokazalo je istraživanje "Radite onoliko koliko trebate" engleskog radnog sindikata.

Zaposlenici koji najmanje rade u EU su Nizozemci, gotovo 4 sata manje nego Englezi, koji su ujedno i najmanje produktivni. Englezi proizvode gotovo 40% manje po satu nego zaposlenici u Luksemburgu.

Procjene također pokazuju da je u 2005. skoro 5 milijuna zaposlenika, u prosjeku, u tjednu još jedan cijeli dan radilo prekovremeno bez da im je to bilo plaćeno.

Produljeno radno vrijeme uzima svoj danak, smatra Will Hutton, izvršni direktor jedne menadžmentske tvrtke u Londonu. Istraživanje "Radite onoliko koliko trebate" pokazuje masovnu pojavu depresije koja je uzrokovana poslom.

Posljedice depresije uzrokovane poslom prvi su se put počele javljati osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Anketa Roffeya Parka, koji je zaposlen u tvrtki koja se bavi istraživanjem tržišta rada, provedena na 1.000 menadžera, pokazala je da čak 85% njih radi više nego što ih ugovor obavezuje. Čak 24% ih je izjavilo da tjedno rade i po 15 sati više. Razlozi prekovremenog rada su opsesija poslom.

(T.K.)
Izvor:
Independent

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.