Share
Tweet
Share
Send to friend

Otpušten zbog komentara o istospolnom braku

Zaposlenik jedne američke osiguravajuće kuće, otpušten je nakon što je u listu MensNewsDaily, komentirao brak dvoje homoseksualaca.

J. Matt Barber dobio je otkaz iako je komentar zabilježen u njegovom stanu u slobodno vrijeme, dakle izvan radnog mjesta.

Nakon što su pročitali komentar u novinama, grupa koja se bori za prava homoseksualnih osoba, podnijela je tužbu osiguravajućoj kući u kojoj je Matt radio. Možda se grupa aktivista ne bi žalila direktno tvrtki u kojoj je Matt radio da pokraj njegovog komentara nije bila objavljena i kratka biografija u kojoj je bila navedena tvrtka u kojoj radi, iako on tvrdi kako su ti podaci objavljeni bez njegovog znanja.

U tvrtki sam objasnio kako sam samo iznosio svoje kršćanske stavove i da na to imam potpuno pravo te da sam to napisao kod kuća, izvan radnog vremena što nigdje nije niti spomenuto. Također nikada ime tvrtke u kojoj radim nisam vezao uz svoja uvjerenja - izjavio je Matt Barber.

No iz tvrtke su rekli kako je Matt otpušten zato što se vanjska organizacija potužila na njegov članak u novinama, pa čak iako je bio izvan radnog vremena.

Osim toga tvrtka je pokušala nagovoriti Matta da se odrekne osiguranja koje se može naplatiti ukoliko zaposlenik dobije otkaz zbog narušavanja pravila i politike tvrtke.

(V.K.)
Izvor:
Life Site

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.