Share
Tweet
Share
Send to friend

Radnicima-vozačima nedostaje dodatne izobrazbe

Prema podacima britanskog Instituta za napredne vozače, čak 75% zaposlenika koji rade kao vozači nije dobilo procjenu svojih vještina niti su dobili doškolovanje. Institut je od države tražio sredstva za dodatno obrazovanje vozača.

Procijenjeno je da čak 1.000 vozača godišnje pogine na poslu, gotovo trećina svih poginulih na cesti. Vozači kamiona, dostavljači pizza i trgovački putnici posebno su ranjiva skupina.

Anketa provedena na 1.000 vozača pokazala je da je skoro pola ispitanih moralo prekoračiti dozvoljenu brzinu zbog pritiska posla ili zato što im je poslodavac tako naredio. Uz to, svaki peti je potvrdio da je telefonirao dok je vozio.

Previše poslodavaca misli da njihova odgovornost za zaposlenike prestaje onog trenutka kad zaposlenici vozilom izađu iz kruga tvornice - tvrdi Christopher Bullock, izvršni direktor Instituta za napredne vozače te zaključuje da poslodavci koji nisu u stanju brinuti se za zaposlenike riskiraju mogućnost prometnih nesreća koje može rezultirati smrću zaposlenika, a ujedno je i loše za posao.

(T.K.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.