Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanski menadžeri tjedno rade i po 12 neplaćenih sati

U izvještaju radničkog sindikata navodi se kako britanski menadžeri svaki tjedan u prosjeku rade 12 sati duže. S obzirom na prirodu menadžerskog posla to ne bi možda bilo tako iznenađujuće. Međutim, u ovom slučaju prekovremeni rad im nije plaćen.

Na sindikalnom kongresu su poručili kako menadžeri izgube oko 24.000 funti (41.000 dolara) godišnje, a to se odnosi na otprilike 7 milijuna menadžera. Između ostalog navode kako, ukupno gledajući, cijena neplaćenog rada za menadžere i ostale zaposlenike, godišnje iznosi 23 milijarde funti.

Glavni tajnik sindikalnog kongresa, Brendan Barber rekao je kako nas ovaj podatak sve trebao navesti na promišljanje o ravnoteži posla i privatnog života, ali također na pomisao o boljoj organizaciji rada koja uvelike ovisi o našoj produktivnosti.

Sindikati ističu kako više od petine Britanaca radi prekovremeno, za razliku od prosjeka Europske unije koji iznosi 6,2 posto. Napominju kako je broj neplaćenih sati prošle godine pao za 6 minuta.

(V.K.)
Izvor:
bloomberg.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.