Share
Tweet
Share
Send to friend

70.000 zaposlenih u Wal Martu tek dobiva zdravstveno

Zbog aktivističkih grupa koje su ga optužile da nije dovoljno osigurao svoje radnike, Wal-Mart je najavio da će povećati zdravstveni budžet radnika.

Izvršni direktor, Lee Scott izjavio je da kompanija planira poduzeti značajne korake koji će zdravstvene olakšice učiniti više prihvatljivim za zaposlenike. Wal Mart je također ponudio zdravstveno osiguranje 70.000 zaposlenika, koji su se nedavno zaposlili, a prema Scottovim riječima, to je tek početak.

Planiramo povećati beneficije radnicima koji rade samo pola radnog vremena - najavio je Scott. Uz to, Wal Mart će izgraditi i 50 novih ambulanti unutar svojih supermarketa.

Dok Wal-Mart nudi promjene u svom zdravstvenom osiguranju zaposlenika, kriza koja se pojavila u tom sektoru ne može se riješiti s nekoliko reklamnih trikova - smatra Paul Blank, direktor kampanje WakeUpWalMart.com u svom pismenom odgovoru Scottu.

Smatra da su promjene očita prerada nesigurnog imidža koji se predstavlja javnosti, a ne čvrste promjene koje će doista pomoći zaposlenicima.

(T.K.)
Izvor:
Marketwatch

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.