Share
Tweet
Share
Send to friend

Za konkurentnost su potrebni wellness menadžeri

I dok najčešću klijentela wellness centara čine menadžeri, u ovoj selektivnoj grani gospodarstva u Hrvatskoj nedostaju menadžeri wellnessa. Ubrzani razvoj wellnessa u našoj zemlji nametnuo je potrebu ubrzanog stvaranja stručnoga kadra koji će kvalitetno i ispravno usluživati korisnike wellnessa i učiniti ga konkurentnim na inozemnom tržištu.


Riječ je o najsuvremenijem obliku turističke ponude kojoj se predviđa i najviša stopa rasta.

Da bi wellness centar mogao razvijati individualan pristup korisniku, neophodan
je poslovni voditelj i nekoliko stručnih trenera
, napominje dr. Jelica Popić-Mileusnić, psihoterapeutkinja i voditeljica prve Spa Wellness akademije.

Program akademije namijenjen je zanimanjima ekonomskog, hotelijersko-turističkog usmjerenja, te liječnicima, nutricionistima, fizioterapeutima, maserima i kozmetičarima koji, među ostalim, stječu i menadžerska znanja, a nakon usavršavanja prema programima EU polaznici dobivaju certifikat spa wellness trenera.

Neminovnost edukacije u području wellnessa prepoznala je i Hrvatska gospodarska komora - Sektor za turizam koji je sa Zajednicom zdravstvenog turizma Hrvatske i u suradnji s Centrom za poslovno obrazovanje potaknuo pokretanje sustava stručnog osposobljavanja u području wellnessa.

Ujedno će biti i nositelji programa koji će završavati wellness menadžeri, voditelji i wellness terapeuti te će omogućiti razvoj vrhunske, kvalitetne i specifične usluge u wellness centrima.

(V.K.)
Izvor:
Poslovni dnevnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.