Share
Tweet
Share
Send to friend

Wal-Mart se preko bloggera brani od optužbi za nepoštivanje radničkih prava

U kampanji za poboljšanje svog imidža, jedan od najvećih trgovačkih lanaca u SAD-u i najveći poslodavac u toj zemlji, Wal-Mart, okrenuo se bloggerima. Imidž te tvrtke u javnosti, u posljednje vrijeme je ozbiljno narušen čestim optužbama za potplaćivanje radnika i stalno smanjivanje iznosa za zdravstveno osiguranje radnika.

Također, u prilog im ne ide i to što savezna država Maryland planira donijeti i posebni propis kojim bi se Wal-Mart obvezalo da izdvaja više sredstava za zdravstveno osiguranje svojih radnika.

Kako bi se pokušali othrvati tim "napadima" stručnjaci za odnose s javnošću Wal-Marta, odlučili su se okrenuti alternativnim medijima. Tako su poznatim bloggerima počeli slati e-mailove s ekskluzivnim vijestima, prijedlozima za teme koje će otvoriti u svom blogu i čak ih pozivati da posjete sjedište tvrtke.

Očito je da su polučili velik uspjeh jer su se na Internetu uskoro počeli pojavljivati tekstovi koji podupiru tvrtku i kritiziraju odluku vlasti o minimalnom iznosu koji bi trebala izdvajati za zdravstveno osiguranje svojih radnika.

Također, ono što je zasigurno razveselilo zadužene za odnose s javnošću u Wal-Martu jest i to da je većina bloggera njihove informacije objavila u cijelosti i to bez navođenja izvora.

(T.B.)
Izvor:
NY Times

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.