Share
Tweet
Share
Send to friend

U najboljim britanskim kompanijama gotovo da i nema starijih

Lista od 100 kompanija za koje je najbolje raditi, koju svake godine objavljuje britanski Sunday Times, je dobno diskriminirajuća, otkrili su znanstvenici.

Znanstvenici sa Škole menedžmenta na Sveučilištu u Lancasteru otkrili su, analizirajući prošlogodišnju listu, da je u prosjeku 56% zaposlenika koji rade u jednoj od kompanija s liste, mlađe od 35 godina, dok je njih samo 6% starije od 55 godina.

Taj podatak zanimljiviji je ako ga se usporedi s činjenicom da je samo 36% radnika u ukupnom broju zaposlenih u Velikoj Britaniji mlađe od 35 godina, dok je onih starijih od 55 godina oko 15 posto.

Sharon Bolton, direktorica studija menedžmenta na Sveučilištu u Lancasteru istaknula je kako bi britanska vlada, koja odnos tvrtki s te liste prema pravima radnika, inače smatra mjerilom kojim bi se trebali voditi i ostali, trebala istaknuti da nekima od ponajboljih britanskih kompanija nedostaje nešto najbolje što britansko tržište rada može ponuditi.

(T.B.)
Izvor:
Personneltoday.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.