Share
Tweet
Share
Send to friend

Pet tipova problematičnih suradnika

Možete promijeniti bezbroj radnih mjesta no uvijek ćete naići na suradnika koji vas posebno živcira, ili s kojim ćete se brzo sukobiti. I iako pojedini dosadnjakovići mogu biti vrlo različiti, određeni tipovi ponašanja pojavljuju se stalno i mogu biti vrlo opasni po vašu karijeru.

U svojoj knjizi "Working With You is Killing Me" (Raditi s tobom me ubija), Katherine Crowley i Kathie Elster klasificirale su tipove takvih ponašanja i dale savjete kako se od njih obraniti.

Ponekad vas može iritirati samo nečiji parfem ili to što vam uzimaju stvari sa stola. Ili pak suradnici možda samo pričaju preglasno, kaže Crowley, psihoterapeutkinja s diplomom s Harvarda. Takve manje smetnje ona naziva "graničnim pucanjem" i tvrdi da ih se razgovorom sa suradnicima ili s nadređenim, lako može riješiti.
No, upozorava da postoje mnogo opasniji tipovi ponašanja suradnika, koji čak mogu uništiti vašu karijeru. Takvi tipovi ponašanja uključuju egomanijaka s problemom kontrole, kradljivca zasluga, eksplozivnog šefa, ubojicu donositelja loših vijesti i sabotera.

Najviše se, savjetuje Crowley, treba bojati sabotera, koji je često vrlo ljubazan, ali iza vaših leđa ustrajno radi na tome da vas uništi. U tom slučaju, preporuča Crowley, treba se voditi starom poslovicom – napad je najbolja obrana!

(T.B.)
Izvor:
WTOP News

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.