Share
Tweet
Share
Send to friend

Radnici tvrke Gore najsretniji zaposlenici u Britaniji

Zaposlenici tvrtke WL Gore & Associates, preciznije njihove tvornice smještene u škotskom gradiću Dundee imaju razlog za slavlje. Naime, njihova je tvornica zadržala prvo mjesto na ljestvici najboljih kompanija za koje se može raditi u Ujedinjenom Kraljevstvu.


110 zaposlenika ove tvornice hvali Goreov inovativan pristup zaposlenicima. Naime, unutar Gorea svi se zaposlenici tretiraju na isti način – sve ih se, bez obzira na položaj unutar tvrke, naziva "suradnicima" što je uveliko pomoglo da tvrtka zadrži vodeće mjesto u izboru za najboljeg poslodavca koje je proveo Sunday Timesa.

Kompanija WL Gore & Associates najpoznatija je po svom proizvodu Gore-Tex, otpornoj tkanini koja se koristi u izradi sportske odjeće. Međutim, kompanija se širi u više pravaca, a pogon u Dundeeu specijalizirao se za proizvodnju električnih konektora.

Više od 90% "suradnika" Gorea vjeruje kako doprinose uspjehe tvrtke dok ih 93% tvrdi kako bi im Gore nedostajao u slučaju da odluči premjestiti tvrku. Takav stav uposlenika Gorea doveo je do toga da je Gore pobjedio u čak pet od osam kategorija u istraživanju.

Ann Gilles, zaposlenica Gorea od 1975. godine tvrdi kako je ključ uspjeha upravo u činjenici da se nitko od uposlenika Gorea unutar tvrke ne osjeća da je zaposlen samo da bi se zadovoljila neka brojka.

U knjizi "Točka preokreta", autor Malcolm Gladwell skoro cijelo jedno poglavlje posvećuje tvrtki Gore i načinu na koji organizira svoje poslovanje, a naglasak stavlja upravo na ljudske potencijale.

Ovu zanimljivu priču o tvrtki Gore i magičnoj brojci od 150 uposlenika po odjelu možete pročitati

(V.B.)
Izvor:
eveningtelegraph.co.uk

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.