Share
Tweet
Share
Send to friend

U ured sa psom

Dopuštenje zaposlenima da na posao povedu svog četveronožnog ljubimca, čini se, barem u SAD-u, stvara sretnije i lojalnije zaposlenike.

Prema rezultatima ankete provedene na dva američka web sitea - Dogster.com i SimpleyHired.com, čak dvije trećine zaposlenih vlasnika pasa radili bi dulje, a trećina njih podnijela bi i smanjenje plaće, samo kada bi svog psa mogli dovesti u ured.

Još zanimljivije, gotovo polovica od 150 ispitanih vlasnika pasa, izjavilo je da bi promijenili posao kako bi u ured mogli dovesti svog ljubimca, a sedmorica od njih deset smatraju da radno mjesto prijateljsko za pse predstavlja značajnu korist za zaposlenike.

Nazočnost psa, naime, snižava razinu stresa i izgrađuje osjećaj zajedništva među zaposlenicima, tvrde u Dogsteru i dodaju kako su vlasnici pasa sretniji kad je ljubimac s njima na poslu.

Upravo zbog toga SimpleyHired.com je u svoj pretraživač zaposlenja nedavno ugradio filter koji ljudima pomaže pri pronalasku posla u tvrtkama koje dopuštaju dovođenje psa u ured.

(T.B.)
Izvor:
Lider

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.