Share
Tweet
Share
Send to friend

Engleska pokrajina Cambridgeshire pomaže imigrantskim radnicima

Vlasti engleske pokrajine Cabridgeshire pokreću 18-mjesečni projekt pomoći imigrantskim radnicima, koji žive i rade u toj pokrajini. Radnike će se, na njihovom materinjem jeziku, savjetovati o tome kako naći smještaj i drugim važnim pitanjima. Za financiranje projekta izdvojeno je 132.000 eura, a podupiru ga i poslodavci.

U Camridgeshireu moramo prepoznati vrijednost i korist koju imamo od imigrantskih radnika, rekao je zastupnik te pokrajine u Europskom parlamentu, Richard Howitt, jedan od inicijatora projekta.

Oni često nailaze na mnoge prepreke kada dođu ovamo raditi, a problem im predstavljaju i najjednostavnije stvari, kao što je otvaranje bankovnog računa, pronalazak prikladnog smještaja, te odgovarajuće brige za djecu, dodao je Howitt i naglasio da će se ovaj projekt uhvatiti u koštac upravo s takvim problemima.

Procjenjuje se da svaki imigrantski radnik pokrajini Cabridgeshire donese 7.300 funti godišnje, od poreza koji plati na svoj dohodak.

(T.B.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.