Share
Tweet
Share
Send to friend

Godišnji odmori sve kraći, ali i češći

Kraći godišnji odmori više puta godišnje sve više postaju trend u Hrvatskoj. Za takav način odmora najčešće se odlučuju mladi do 34 godine koji žive u Zagrebu ili u Istri i Primorju, neoženjeni su i visokoobrazovani te imaju mjesečne prihode veće od 6000 kuna, pokazalo je istraživanje Centra za istraživanje tržišta GfK.

Ubrzani radni tempo i ritam života danas nameću i novi trend u godišnjim odmorima, koji je, slažu se i stručnjaci medicine rada, najbolje koristiti po nekoliko dana više puta u godini. Na tragu je to i općeg trenda u europskom turizmu, gdje su kraći godišnji odmori već potpuno zamijenili desetodnevne ili dulje odmore.

Trend razdvajanja godišnjih odmora na više manjih definitivno je prisutan u posljednje vrijeme i bolji je i za zdravlje i za radnu učinkovitost od stare prakse odmora samo ljeti i tijekom novogodišnjih blagdana. Dakle, riječ je o apsolutno dobrom trendu koji ne treba mijenjati, ističe prof. dr. Jadranka Mustajbegović, pročelnica katedre za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i naglašava da više manjih godišnjih odmora tijekom godine nužno ne iziskuje i više novca.

(T.B.)
Izvor:
Jutarnji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.