Share
Tweet
Share
Send to friend

Stogodišnjak otišao u mirovinu nakon 76 godina rada

Nakon 76 godina rada na održavanju autobusa u javnom prijevozu Los Angelesa, Arthur Winston, koji će uskoro navršiti 100 godina i koji je proglašen američkim zaposlenikom stoljeća, u utorak je otišao u zasluženu mirovinu.

Winston je desetljećima na posao dolazio u samu zoru i već bi u 6 sati ujutro nadgledao radnike koji su čistili autobuse i punili ih gorivom.

Malo sam nervozan zato što više neću raditi, jer ovaj posao radim tako dugo vremena, rekao je nakon svečanosti koja je povodom njegovog odlaska u mirovinu priređena u gradskoj vijećnici.

Winston je u 76 godina samo jednom izostao s posla. To se dogodilo kada mu je 1988. godine umrla supruga.

On je besprijekoran. Nikada nije nazvao da je bolestan i uvijek na posao dolazi na vrijeme. On je jednostavno 'gospodin Pouzdani', rekao je Alex DiNuzzo, Winstonov nadređeni proteklih sedam godina. I njegovi suradnici imali su samo riječi pohvale za svog kolegu. Svaki radni dan započinjao bi tako da se sagne i prstima ruke dodirne nožne prste kako bi pokazao da još uvijek može raditi, rekao je Winstonov suradnik Sergio Rubaclava. On je jednostavno nevjerojatan, dodao je.

Zbog svega toga Winstona je 1996. godine tadašnji američki predsjednik Bill Clinton proglasio američkim zaposlenikom stoljeća.

Predanost poslu Winston zahvaljuje svome ocu koji je, kaže, njega i braću uvijek dizao u 6 sati ujutro, bez obzira je li vani bilo sunce ili je padala kiša i snijeg.

Dodao je kako je u mirovinu mogao otići i ranije, ali je želio nastaviti raditi kako bi pomogao obitelji. I u mirovini, kaže, ne namjerava samo sjediti kod kuće. Planiram se posvetiti dobrotvornom radu i iskoristiti pravo na besplatnu vožnju gradskim autobusima kako bih upoznavao grad, zaključio je Winston.

(T.B.)
Izvor:
xinhuanet.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.