Share
Tweet
Share
Send to friend

Zapošljavanjem australskih muslimana protiv islamskog ekstremizma

Australske vlasti odlučile su se uhvatiti ukoštac s nezaposlenošću muslimana u svojoj zemlji kako bi spriječile radikalizaciju mladih pripadnika islamske zajednice.

Kroz planirane programe, pokušat će se zaposliti što više mladih muslimana u Melbourneu, Sydneyu i Perthu, gradovima u kojima je muslimanska zajednica najbrojnija.

Programi koji će pomoći muslimanima koji traže posao da svladaju barijere prilikom zapošljavanja dio su nacionalnog plana objavljenog u The Australianu i imaju za cilj "ukloniti prijetnje australskoj socijalnoj koheziji, harmoniji i sigurnosti".

Predstavnici australskih vlasti smatraju kako će se integracijom mladih nezaposlenih muslimana u radnu snagu kod njih razviti osjećaj pripadnosti zajednici i na taj način smanjiti utjecaj ekstremista na njih.

Plan je fokusiran na pet elemenata: razumijevanju ekstremizma, izgradnji komunikacijskih vještina, podršci učiteljima i vođama, poticanju tolerancije i socijalne kohezije kroz zapošljavanje te na unapređenju veza s islamskom zajednicom u Australiji kroz konstantan dijalog.

Mladi muslimani u Australiji smatraju kako će, bez obzira na to tko su i kakvi su, uvijek biti tretirani kao ekstremisti i teoristi, tvrdi Ghulam Abbas, jedan od savjetnika australskog premijera za pitanja islamske zajednice.

Cilj ovog programa je kod njih razviti osjećaj da su jednako vrijedni kao i svi ostali stanovnici ove zemlje, zaključuje Abbas.

(V.B.)
Izvor:
The Australian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.