Share
Tweet
Share
Send to friend

Američki se poslodavci još uvijek ne boje blogova

Prema istraživanju koje je provela Employment Law Alliance, mreža koja obuhvaća više od 2.000 poslodavaca i odvjetnika u San Franciscu, samo 15% američkih poslodavac ima pravila koja se odnose na blogove uposlenika, iako prema rezultatima istog istraživanja bloga 5% američke radne snage.

Te brojke svakodnevno rastu. Prema procjenama, dnevno se kreira 70.000 novih blogova, a čita ih 27% odraslih što čini populaciju od 10 milijuna čitatelja.

Takvo stanje stvari moglo bi bitno ugroziti mnoge poslodavce, smatraju autori ovog istraživanja te upozoravaju da bi, bez jasnih pravila o pisanju blogova za uposlenike, poslodavci mogli postati jako ranjivi, čak i kad uposlenik bloga izvan radnog vremena. Kao primjere, navode situacije u kojima bi bloger mogao objaviti podatke o klijentu ili kolegi, ostkriti neke poslovne tajne ili utjecati na imidž tvrtke.

Pravila bi, prema njima, trebala zabranjivati otkrivanje povjerljivih informacija, upućivati ljude da informacije predstavljaju kao svoje, a ne tvrtkine te zabraniti sve sadržaje koji spadaju pod uznemiravanje na javnom mjestu.

Poslodavci još uvijek nisu svjesni potrebe za takvim pravilima, tvrde autori istraživanja ali su sigurni da će se to uskoro promijeniti kao što se promijenilo i kad je e-mail komunikacija u pitanju. Prije osam godina, rijetki su je doživljavali ozbiljno, a danas većina tvrtki ima pravila o e-mail komunikaciji.

(V.B.)
Izvor:
libn.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.