Share
Tweet
Share
Send to friend

U Nerežišćima na Braču nema nezaposlenih muškaraca

Općina Nerežišća na Braču jedna je od rijetkih hrvatskih općina koja se može pohvaliti da u njoj, barem što se muškaraca tiče, nema nezaposlenih. U općini to ponajviše zahvaljuju kamenarstvu po kojem je nadaleko poznata, a u koje se ubrajaju kamenolomi, pilane i klesarske radionice te proizvodnja tehničkog kamena i betona.

Samo na vađenju i obradi kamena zaposleno je 80 ljudi, kaže načelnik općine Lovro Kušćević. Kamen se vadi u šest kamenoloma, a prerađuje u 12 pilana i više privatnih radionica. Po broju zaposlenih prednjači tvrtka Berica, u kojoj radi 70 stalno zaposlenih osoba.

No, nažalost, stanje nije isto što se tiče zaposlenosti žena, jer nakon što su tvornica konfekcije Venera i Plivin pogon za proizvodnju bombona i žvakaćih guma zatvoreni, mnoge su Nerežišćanke ostale bez posla. Kušćević napominje kako se taj problem namjerava riješiti tako što će općina, u novootvorenoj poslovno-industrijskoj zoni, poticati izgradnju pogona u kojima će raditi žene.

(T.B.)
Izvor:
Slobodna Dalmacija

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.