Share
Tweet
Share
Send to friend

Mladi Britanci izuzetno nervozni prvog dana na poslu

Mnogi mladi zaposlenici u Velikoj Britaniji prvog dana na poslu proživljavaju jaku krizu samopouzdanja, pokazalo je istraživanje koje je provela tvrtka McDonald's. Istraživanje je provedeno na više od 1.000 mladih zaposlenika, starih između 16 i 24 godine.

Polovica ispitanika priznala je da im je prvog dana na poslu nedostajalo samopouzdanja. Naime, 28% njih priznalo je da se "nisu osjećali samopouzdano", 7% je reklo da su se "osjećali nesigurno", a 16% ih je priznalo da su bili "izuzetno nervozni". Također, istraživanje je pokazalo da svog prvog dana na poslu mladi imaju 10 puta manje samopouzdanja nego inače.

Dva najčešće spominjana razloga nedostatka samopuzdanja mladih zaposlenika su nedostatak radnog iskustva i nedovoljna pripremljenost na promjene koje u njihovom životu nastaju kada završe školovanje i počnu raditi. Gotovo dvije trećine ispitanika (63%) smatra kako bi poslodavci trebali učiniti više da mladim zaposlenicima pomognu prebroditi krizu samopouzdanja na početku njihove karijere.

Britanski poslodavci puno pričaju o pripremljenosti mladih ljudi za radno mjesto. Mislimo kako je bilo vrijeme da i mladi kažu nešto o tome i zato smo proveli anketu, kazao je David Fairhurst, potpredsjednik McDonald's-ovog odjela za ljudske resurse. Ovo istraživanje pokazuje da bi poslodavci trebali više pomoći mladima koji su tek počeli raditi da vrate svoje samopouzdanje, zaključio je Fairhurst.

(T.B.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.