Share
Tweet
Share
Send to friend

Više od polovice američkih tvrtki nema niti najosnovniju računalnu sigurnost

Više od 13 milijuna malih američkih tvrtki ili nešto više od 50%, prošle je godine doživjelo neugodno iskustvo proboja sigurnosnih mjera na svojim računalima.


Kao odgovor na to Council of Better Business Bureaus i Privacy & American Business organizirali su novu nacionalnu edukaciju kako bi se pomoglo malim tvrtkama da osiguraju i zaštite kupce i podatke.

Prema nekim istraživanjima, čak 70% malih tvrtki odgovara kako je osiguranje informacija njihov "high priority", a njih čak 80% je uvjereno kako obavljaju odličan posao i kako su vrlo dobro osigurali svoje mreže od hakera i ostalih upada.

No, na "terenu" je situacija ipak malo drugačije, a podaci se ponešto mijenjaju iz gorega u gore. U posljednjih dvanaest mjeseci čak je 56% malih tvrtki imalo iskustva s jednim ili više ozbiljnih on line ili off line sigurnosnim incidentom, 60% nije osiguralo bežičnu mrežu čak ni najjednostavnijim kriptiranjem podataka, procedurom koja nije tako poznata kao antivirusna aplikacija, ali je potrebna.

Čak jedna petina ne koristi antivirusni program za skeniranje e-maila što je jedna od najosnovnijih mjera predostrožnosti. Kako bi im se ipak nekako pomoglo, Council of Better Business Bureaus ponudio je besplatno malim tvrtkama Security & Privacy Made Simpler, alat pomoću kojega bi se trebala demistificirati zaštita podataka, a uz kojega bi male tvrtke dobile orijentir kako osigurati podatke svojih klijenata.

Male tvrtke ozbiljno vjeruju kako su zaštićenije nego što to u stvari jesu jer nemaju stručnjaka koji bi ih savjetovao. To nas čini ranjivima jer su male tvrtke okosnica naše ekonomije, ustvrdio je Steve Cole, predsjednik i izvršni direktor Councila.

(V.K.)
Izvor:
Poslovni dnevnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.