Share
Tweet
Share
Send to friend

Svaka treća osoba nesvjesna nezakonite HIV diskriminacije

Istraživanje koje je provela Nacionalna zaklada za AIDS s tvrtkom za istraživanje Mori, pokazuje kako svaka treća osoba nije svjesna činjenice da je diskriminacija suradnika zaraženih, ilegalna.

Od ukupnog broja ispitanih, samo 65% njih svjesno je da je ova vrsta diskriminacije protivna zakonu, propisanom Aktom o diskriminaciji.

Oko 40% ispitanika čak je i priznalo kako bi im bilo neugodno raditi sa zaraženom osobom. Međutim, stavovi oko osoba zaraženih HIV-om u posljednjih pet godina, kada je provedeno posljednje ovakvo istraživanje, malo su se poboljšali. Naime, 2000. godine, oko 57% ispitanika tvrdilo je kako osobe zaražene HIV-om mogu kriviti jedino same sebe, nasuprot 44% njih koji su to potvrdili ove godine.

Deborah Jack, izvršna direktorica Nacionalne zaklade za AIDS kaže: Akt protiv diskriminacije zahtjeva od svih poslodavaca da ne diskriminiraju osobe zaražene
HIV-om. Ovo istraživanje pokazuje kako većina osoba ima pozitivne stavove o suradnicima zaraženima virusom HIV-a
.

Vrlo mali broj ispitanika (7%) naveo je kako osobe zaražene HIV-om ne zavrjeđuju istu vrstu podrške kao osobe oboljele od raka.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.