Share
Tweet
Share
Send to friend

Zaposlenik tuži bivšeg poslodavca zbog otiska prsta

Jedan "preporođeni Kršćanin" nedavno je na sudu podnio tužbu protiv bivšeg poslodavca zbog navodnih narušavanja njegovih vjerskih uvjerenja. Danny Attaway otpušten je prošle godine, nakon što je odbio koristiti svoj otisak prsta kao identifikaciju prilikom ulaska i izlaska iz tvrtke QuikTrip, u kojoj je radio.

Iako je Attaway odbio komentirati svoju tužbu, neki od članova crkve New Covenant Faith Center iz Independence-a, vjeruju kako bi otisak prsta mogao simbolizirati "znak sotone", simbol iz Knjiga otkrivenja. Spomenut sedam puta, on upozorava Kršćane na dolazak Antikrista.

Vjerujem kako je ovo samo znak da će se dogoditi nešto loše, navodi Jessie Peterson, članica New Covenant-a. Čovjek mora donijeti odluku kojom će to zaustaviti, a Danny upravo to i učinio.

Jedan od Danny-evih odvjetnika, Gary McCaleb objašnjava kako Kršćani uglavnom žele izbjegavati upotrebu znaka sotone uz njihov broj socijalnog osiguranja, a ovo je u biti sličan primjer. Međutim, kako ga tumačiti kroz teološke termine, meni nije poznato. U biti ovdje je riječ o temeljnim slobodama koje su zajamčene Prvim Amandmanom, završava McCaleb.

Attaway pak tvrdi kako bi mu se i dalje trebalo dopustiti da se pri identifikaciji koristi svojim brojem socijalnog osiguranja. On navodi kako je to isto dopušteno i ostalim zaposlenicima koji nisu u mogućnosti obavljati identifikaciju otiskom, zbog primjerice slomljenog prsta.

Glasnogovornik tvrtke QuikTrip, Mike Thornbrough odbio je komentirati slučaj.

(V.K.)
Izvor:
columbiamissourian.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.