Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanski poslodavci se više ne boje zapošljavati imigrante

Zabrinutost britanskih poslodavaca oko zapošljavanja imigranata smanjila se u posljednje vrijeme do te mjere da se više ne boje kako će im zapošljavanje imigranata donijeti negativan publicitet. Naime, prema istraživanju britanskog Instituta za rad provedenom 2004., većina poslodavaca vjerovala je da je percepcija javnosti o imigrantima toliko negativna da bi im njihovo zapošljavanje moglo štetiti poslu.

Mnogi menadžeri za upravljanje ljudskim resursima, kažu kako je presudila kvaliteta imigrantskih radnika, koja je doprinijela tome da slika koju javnost ima o njima više ne zabrinjava poslodavce.

Transortna tvrtka FirstGroup upravo će ovih dana na radnom mjestu vozača autobusa zaposliti svog tisućitog imigranta. Koristi zapošljavanja imigrantskih radnika su goleme. Ne vidim zašto bi se i jedna tvrtka trebala bojati zaposliti ih, kaže Jim Dalton, menadžer za regrutaciju te kompanije za Europu.

Imamo vrlo pozitivno mišljenje o imigrantskim radnicima, što i pokazujemo time što su kod nas zaposleni radnici 66 različitih nacionalnosti, kaže voditelj službe za upravljanje ljudskim resursima, lanca kafića Caffe Nero, Steve Carpenter.

A David Price, direktor konzultantske kuće za regrutaciju Anglo-Polish, koja za britanske tvrtke pronalazi radnike iz Poljske, kaže da su sada, od straha za ugled tvrtke, mnogo bitnija druga pitanja. Tvrtke sada više brine kako imigrantskim radnicima osigurati smještaj i da prihvatljivo govore engleski jezik, kaže Price.

(T.B.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.