Share
Tweet
Share
Send to friend

Po izlasku iz zatvora dobio posao menadžera

Kinez koji je prije 11 godina krivo osuđen zbog ubojstva koje nije počinio, godinu dana nakon izlaska iz zatvora dobio je posao marketinškog menadžera.


Četrdesetogodišnji She Xianglin osuđen je 1994. godine za ubosjtvo supruge. Međutim, kasnije se ispostavilo da je njegova supruga Zhang Zaiyu – živa. Ona je, naime, prije 11 godina nenajavljeno odselila natrag roditeljima, razočarana siromaštvom i bračnim životom. Prije godinu dana, kada se vratila na mjesto zločina, u mjesto Yanmenkou, cijela priča oko njenog navodnog ubojstva napokon se rasplela pa je She proglašen nevin.

Godinu dana kasnije, Sheovu priču, kao marketinški isplativu prepoznala je tvrtka Yichang, proizvođač piva iz mjesta Shenzhen. Prošli utorak bio je Sheov prvi radni dan tijekom kojeg je, prema pisanju lokalnih novina, prodao čak šest paketa piva.

She je novinaru izjavio kako osjeća veliki stres prvog dana na poslu s obzirom na dugu odsutnost iz društva. Međutim, priznaje kako ga više iznenađuju sve one promjene koje je kinesko društvo doživjelo dok je on bio u zatvoru.

Isto tako, She je dodao kako ga poprilično frustrira to što većinu njegovih klijenata više zanima njegov slučaj nego pivo koje od njega kupuju. Znam da sam im ja jako zanimljiv, ali ne želim zauvijek živjeti u sjeni svog slučaja, zaključio je novopečeni menadžer.

(V.B.)
Izvor:
XINHUA online

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.