Share
Tweet
Share
Send to friend

Već 25 godina prosvjeduje zbog otkaza

Već 25 godina Tetsu Tanaku svako jutro dolazi pred ulaz tvornice u kojoj je nekada radio i prosvjeduje zbog otkaza. Ovaj, sada već 58-godišnjak, prosvjeduje zbog otkaza koji je dobio u kompaniji Oki još 1981. godine, a vrijeme provodi svirajući gitaru i pjevajući mirovne pjesme.

Tanaka je otkaz dobio 29. lipnja 1981. zato što je odbio premještaj na drugo radno mjesto u tvrtci. No, on se nije se želio pomiriti s, kako kaže, nepravednim otkazom pa je počeo sa svakodnevnim prosvjedima ispred tvornice, te tvrdi da će s prosvjedom nastaviti.

Svako jutro u 8 sati, Tanaka postavi razglas ispred ulaza u tvornicu u mjestu Takao, pola sata pjeva i zahtijeva da mu se tvrtka ispriča. Također, zahtijeva uvođenje nove politike protiv diskriminacije u tvrtci i vraćanje na posao kako bi mogao nadgledati provođenje te politike.

U tvrtci, međutim, tvrde da je slučaj Tanaka zauvijek završen i pozivaju se na odluku Vrhovnog suda iz 1995. godine koji je presudio u korist tvrtke.

No, ovaj otac dvoje djece, koji za život zarađuje držeći satove sviranja, nema namjeru odustati.

(T.B.)
newkerala.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.