Share
Tweet
Share
Send to friend

Zaposleniku 10.000 funti odštete nakon otkaza zbog spavanja na poslu

Jednom engleskom radniku koji je, nakon što je zatečen kako spava na radnom mjestu, dobio otkaz, sud je dodijelio gotovo 10.000 funti odštete. Naime, Steven Lord otpušten je iz tvrtke Parker Building Supplies nakon što su šefovi vidjeli fotografiju Lorda kako spava u radničkoj kantini.


No sud za radne sporove u Brightonu presudio je da tvrtka nije postupila u skladu s zakonom o radu i naredio joj da Lordu isplati 9.267 funti odštete zbog neopravdanog otkaza.

Lord je na sudu izjavio da je, kada je jednog dana krajem kolovoza prošle godine došao na posao, upravitelja obavijestio da se osjeća loše, na što mu je ovaj rekao neka prilegne. Odbio sam to učiniti, no upravitelj je insistirao da se odmorim, pa sam ga na kraju i poslušao zato što sam se stvarno osjećao loše. Cijelu noć sam bio budan zbog bolova u prsima i čim sam prilegao zaspao sam, ispričao je Lord na sudu.

Kad se Lord probudio upravitelj mu je pokazao fotografiju snimljenu mobilnim telefonom na kojoj Lord spava i kazao kako će ju pokazati direktoru.

Sud je presudio kako tvrtka nije poštovala propisan disciplinski postupak i postupak otpuštanja, jer Lordu nije omogućeno da se žali, te je tvrtci naredio da mu isplati odštetu.

(T.B.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.