Share
Tweet
Share
Send to friend

Njemački zaposlenici u prošloj godini najmanje bili na bolovanju

U prošloj su godini njemački zaposlenici u prosjeku bili na bolovanju 12,7 dana.

No, takva statistika može biti varljiva jer s obzirom na teško bolesne, tako niska stopa bolovanja znači kako čak 44% zaposlenika u prošloj godini nije uzelo ni dan bolovanja. Usprkos epidemiji gripe koja je zablježena u ožujku i veljači prošle godine, 22% zaposlenih je bilo bolesno manje od jednog tjedna u čitavoj godini.

Na bolovanje su najmanje odlazili činovnici u bankama i osiguravajućim uredi. Naime, prosjek bolovanja u toj je grani iznosio 9,8 dana. Najviše bolovanja bilo je u službama za odvoz otpada, tamo je prosjek 19,7 dana. To možda i zvuči logično s obzirom na težak fizički rad, ali s obzirom kako je teškog fizičkog rada na tim zanimanjima zapravo sve manje, stručnjaci smatraju da je razlog za velik broj dana na bolovanju u tim službama potpuno drukčiji.

Oni navode kako su službe za odvoz otpada obično u komunalnim rukama, zbog čega zaposleni misle kako ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta.

(V.K.)
Izvor:
DW

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.