Share
Tweet
Share
Send to friend

Rekordna prošlogodišnja zarada od 4,3 milijuna kuna

Najveća prošlogodišnja plaća teška je 86 prosječnih godišnjih zarada u Hrvatskoj ili osam stanova od šezdesetak kvadrata.

Najveći lanjski dohodak teži 4,3 milijuna kuna, a zaradio ga je jedan Zagrepčanin, koji je s tom zaradom trenutni rekorder po svim vrstama primanja. Nakon potpune obrade svi prijavljenih 900.000 prijava, ne bi bilo čudo da se na vrhu liste najvećih zarada ne dogodi promjena.

Napomenimo kako je rekorder u 2003. godini također bio stanovnik grada Zagreba, zaposlen u farmaceutskoj industriji, sa godišnjim dohotkom od 5,5 milijuna kuna.

Prema trenutnim podacima Porezne uprave, dohodak od plaća prijavilo je više od 630.000 građana. Prosječna godišnja plaća iznosila je 49.875 kuna, što je 4.156 kuna mjesečno.

Prijave poreznicima poslalo je i 55.336 umirovljenika, a najveća prošlogodišnja mirovina iznosi 481.755 kuna, što znači da je mjesečna mirovina ovog rekordera iznosila oko 40.000 kuna.

Naravno, riječ je o podacima samo za one građane koji su podnijeli prijave Poreznoj upravi.

(V.K.)
Izvor:
Slobodna Dalmacija

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.