Share
Tweet
Share
Send to friend

Više od petine irskih zaposlenika ne koristi godišnji odmor u potpunosti

Najnovije istraživanje koje je proveo Recruitierland.com, pokazalo je kako više od petine irskih zaposlenika ne iskoristi svoj godišnji odmor u potpunosti.


Većina njih koji ne iskoriste u potpunosti svoj godišnji odmor navodi kako su ili prezaposleni ili to "nije uobičajeno" u njihovoj tvrtki.

Nadalje, 9% ispitanika naznačilo je kako bi iskorištavanje godišnjeg odmora u potpunosti, moglo imati utjecaja na njihove izglede za promaknuće.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 800 zaposlenika, kako bi prikazalo stavove zaposlenika o pravu na godišnji odmor i njihovoj radnoj okolini.

S pozitivne strane, istraživanje je pokazalo kako više od 15% ispitanika četiri puta godišnje ode na odmor. Većina zaposlenika izjavila je kako najčešće odluče uzeti dva tjedna godišnjeg odmora, a ostatak zatim raspodjele po godini dana.

Istraživanje je također pokazalo kako se mnogi zaposlenici čak ni na godišnjem, ne odmore u potpunosti. Velika većina njih (84%) navela je kako je prošle godine uvijek uza sebe imala prijenosno računalo, a gotovo jednak broj njih sa sobom nosi poslovne materijale za čitanje.

Otprilike 25% zaposlenika obavlja telefonske razgovore kako bi provjerili funkcionira li sve prema planu ili zbog zabrinutosti da se zbog njihove odsutnosti posao ne izvršava.

Međutim, u odnosu na prošlogodišnje istraživanje kada je 90% ispitanika namjeravalo sa sobom na odmor ponijeti mobilni telefon, ove godine to planira 44% zaposlenika.

(V.K.)
Izvor:
IrelandOn-Line

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.