Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanke zaposlene IT industriji plaćene slabije od muškaraca

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju kako gotovo polovica žena zaposlenih u IT industriji vjeruje kako njihova plaća nije ravnomjerna plaći njihovih muških kolega.

Istraživanjem koje je provelo britansko IT udruženje Intelect htjelo se saznati jesu li žene pravedno plaćene, je su li cijenjene u svojim tvrtkama te kako se to odražava na njihovu lojalnost.

U istraživanju pod nazivom Perceptions of Equal Pay (Percepcija jednakosti plaće), sudjelovalo je 450 žena zaposlenih u IT industriji, a pokazalo je kako 49% njih vjeruje da se susreću sa spolnom diskriminacijom koja se ogleda u visini plaća.
Više od 60% ispitanica vjeruje kako tvrtka u kojoj rade nema transparentnu strukturu isplate plaća, dok 67% žena nije sigurno provodi li njihov poslodavac kontrolu pravilne isplate.

Približno tri četvrtine žena koje su sudjelovale u istraživanju vjeruje kako bi se njihovo mišljenje o tvrtki u kojoj rade promijenilo nabolje, kada bi se provodila pravilna kontrola isplate plaća, dok je 80% njih reklo kako bi taj nadzor trebao biti obaveza poslodavca.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.