Share
Tweet
Share
Send to friend

Sve više britanskih tvrtki zabranjuje alkohol za radnog vremena

Navika ispijanje piva nakon ručka, ono što bi se u Velikoj Britaniji moglo nazvati i tradicijom, lagano nestaje. Naime, sve je veći broj tvrtki koje uposlenicima zabranjuju alkohol za radnog vremena.

Istraživanje koje je provela pravna tvrtka Browne Jacobson pokazalo je kako čak 57% britasnkih tvrtki zabranjuje ispijanje alkohola tijekom radnog vremena.

U Britaniji su i do sada postojale restrikcije kad je u pitanju ispijanje alkohola na poslu, ali to se uglavnom odnosilo na poslove u kojim se velika pažnja posvećuje sigurnosti kao što su poslovi vozača ili rukovatelja strojevima. Međutim, danas je zabrana ispijanja alkohola mnogo šira.

U mnogim dijelovima Velike Britanije, a posebice izvan Londona, postotak kompanije koje zabranjuju alkohol za radnog vremena još je i veća, a u nekim regijama se penje i na 75%.

Da je ovo istraživanje provedeno prije deset ili više godina, ove brojke bi bile znatno manje, tvrdi Peter Jones iz tvrtke Browne Jacobson te nastavlja Nekad je bilo neobično ne popiti čašu alkoholnog pića za vrijeme poslovnog ručka dok je danas vjerojatnije da ćete naručiti mineralnu vodu ili sok.

Ovaj trend je posljedica kako promjene općeg stava prema alkoholu, tako i bojazni tvrtki od tužbi uposlenika.

Naime, prema procjenama britanske organizacije The Medical Council on Alcohol, tvrtke godišnje zbog alkohola potroše 3 milijarde funte – kroz odštete zbog nesreća na radu, pad produktivnosti i izostanke s posla.

(V.B.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.