Share
Tweet
Share
Send to friend

U saudijskim trgovinama intimnog rublja još uvijek rade samo muškarci

Saudijska Arabija je odgodila plan prema kojem su muške prodavače u trgovinama ženskog rublja trebale zamijeniti prodavačice. Kao razlog za odgodu, saudijske vlasti navode želju da vlasnicima trgovina daju više vremena kako bi se pripremili na ovaj korak koji je naišao na veliko negodovanje utjecajnih religijskih krugova.

Saudijska vlada koja povećanjem broja zaposlenih žena želi smanjiti ovisnost gospodarstva o stranoj radnoj snazi, donijela je ovu odluku u lipnju prošle godine, a vlasnicima trgovina dana je jedna godina da se pripreme. Do odgode je, prema saudijskom Ministarstva rada, došlo zbog molbi vlasnika trgovina koji se još uvijek nisu uspjeli pripremiti za ovaj korak.

Inače, ženama u Saudijskoj Arabiji zabranjeni su kontakti u javnosti s muškarcima koji im nisu najbliža rodbina, što ih, kod kupnje intimnog rublja u dućanima u kojima rade samo muškarci, dovodi u prilično nezgodnu situaciju.

Ministarstvo je možda i iskreno kada navodi argumente za odgodu ovog plana, ali je ovaj slučaj isto tako pokazao da plan Vlade da uključi više žena u radnu snagu neće ići glatko, izjavio je neimenovani strani diplomat.

(V.K.)
Izvor:
MSNBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.