Share
Tweet
Share
Send to friend

Deset mjeseci zatvora zbog špijuniranja šefa

Bivši zaposlenik osiguranje američke vlade osuđen je na deset mjeseci zatvora i kućnog pritvora nakon što je priznao da je njuškao po računalu svog nadređenog.


Kenneth Kwak iz Chantillya u Virginii još je u ožujku priznao kako je neautorizirano pristupao vladinom računalu te je osuđen na maksimalnu kaznu od pet godina zatvora i odštetu od 250.000 dolara.

U svojoj žalbi, Kwak je priznao kako je njuškao po šefovim podacima dok je radio u Ministarstvu zdravstva nakon čega je svoja saznanja o šefovim internet-navikama podijelio s kolegama, piše u izvještaju Ministarstva pravosuđa u kojem se isto tako navodi da nema dokaza da je Kwak i na koji način profitirao od ove akcije.

Kwak je osuđen na pet mjeseci zatvora nakon kojeg će još pet mjeseci provesti u kućnom pritvoru. Isto tako, morat će platiti 40.000 dolara odštete američkoj vladi.

Ovaj proces je dio politike nulte tolarencije prema svim upadima u računalne sisteme američke vlade koju je nedavno usvojio Ured državnog tužitelja, stoji u priopćenju.

(V.B.)
Izvor:
Computerworld

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.