Share
Tweet
Share
Send to friend

Homoseksualci sve prihvaćeniji u američkim tvrtkama

Istraživanje američke tvrtke Harris pokazalo je da 61% Amerikanaca smatra kako bi tvrtke trebale ponuditi povlastice partnerstva zaposlenicima koji su homoseksualci.

Peto godišnje istraživanje te američke tvrtke pokazalo je i kako 72% ispitanika smatra da bi politike tvrtki o zabrani diskriminacije trebale uključivati i zabranu diskriminacije zbog seksualne orijentacije, što je povećanje u odnosu na istraživanje iz 2002. kada je to mislilo 63% ispitanika.

Istraživanje pokazalo i da homoseksualci sve više osjećaju da mogu biti otvoreni oko svoje seksualne orijentacije. Naime, polovica homoseksualnih ispitanika ne bi imalo problema s držanjem slike svog partnera u uredu, a njih 62% kazalo je da im ne bi bio problem upoznati partnera s nadređenima i menadžmentom svoje tvrtke.

Prema rezultatima istraživanja iz 2002., samo 34% bilo je spremno držati fotografiju partnera u uredu, a samo 41% bilo je spremno predstaviti partnera nadređenima i menadžmentu tvrtke.

(T.B.)
Izvor:
UPI

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.