Share
Tweet
Share
Send to friend

Nesigurnost na poslu povezana s lošim zdravljem

Istraživanje Sveučilišta Michigan provedeno na 1.000 američkih uposlenika mlađih od 60 godina, utvrdilo je vezu između nesigurnosti na poslu i lošeg zdravlja.


Ispitanici su intervjuirani dvaput u razdoblju od tri godine. Radi se o ljudima koji su prilikom oba inervjua bili zaposleni, a u tom razdoblju nisu imali duže razdoblje nezaposlenosti.

Svoje zdravlje su dosta lošijim ocijenili oni ispitanici koji se osjećaju nesigurno na poslu koji obavljaju, tj. kod kojih je strah od otkaza jako prisutan, izjavila je Sarah Burgard, voditeljica istraživanja.

Za razliku od ispitanika koji se osjećaju sigurno na svom poslu, dvaput više onih koji osjećaju kroničnu nesigurnost na poslu, svoje zdravlje ne ocjenjuju ocjenom vrlo dobro ili odlično.

Istraživanje je isto tako pokazalo kako su uposlenici u privatnom sektoru puno osjetljiviji na loše zdravlje uzrokovano nesigurnošćuna poslu, od onih u javnom sektrou.

(V.B.)
Izvor:
Miami Herald

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.