Share
Tweet
Share
Send to friend

Umijeće vođenja i komunikacijske vještine presudne za uspjeh u poslovnom dijelu Londona

Rezultati istraživanja koje je provela tvrtka za konzalting i regrutiranje, Badenoch&Clark, pokazuju kako su jake komunikacijske i vještine rukovođenja te pozornost na detalje i iskrenost, neophodne kvalitete za napredak u karijeri u londonskom financijskom sektoru.

Više od trećina ispitanika (34%) od 300 zaposlenih u financijskom sektoru koji su sudjelovali u istraživanju, svrstali su izvanredne komunikacijske vještine na sam vrh liste najvažnijih faktora u razvoju karijere.

Gotovo polovica ispitanika (47%), pozornost za detalje svrstala je na jedno od prva tri mjesta, među 11 karakteristika, a slijedi je umijeće rukovođenja koje je istaknulo 45% ispitanika.

Tehnička osposobljenost također je visoko pozicionirana, jer je bi 39% ispitanih pozicioniralo među prva tri najvažnija faktora.

Tek manje od jedne trećine (32%) navelo je iskrenost kao najvažniji faktor za napredak, dok je 20% ispitanika istaknulo i kulturnu prilagodljivost.

Približno 20% ispitanika navelo je i umijeće razvijanja networkinga, međutim tek je 4% njih u prvi plan stavilo osobni publicitet.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.