Share
Tweet
Share
Send to friend

Zlostavljanje na poslu najprisutnije u Mađarskoj

Više od dvije trećine britanskih uposlenika trpi zlostavljanje na poslu, a najveće žrtve zlostavljanja su žene. Takve rezultate donijelo je istraživanje koje je proveo website Monster na uzorku od 3.500 uposlenika.

Rezultati istraživanja pokazali su kako je 67% britanskih uposlenika zlostavljano na poslu, od čega 35% žena i 32% muškaraca.

Isto istraživanje provedeno je u nizu europskih zemalja. Mađarska je na vrhu ljestvice kad je zlostavljanje na poslu u pitanju sa 75% ispitanika koji tvrde da su zlostavljani, dok je na dnu ljestvice Nizozemska koja je sa 73% ispitanika koji tvrde da se nisu susreli sa zlostavljanjem, zemlja s najsigurnijim radnim okruženjem.

Alan Townsend iz Monsterove podružnice za UK i Irsku smatra kako bi tvrtke trebale osigurati jasna pravila za uposlenike koja bi spriječila negativne učinke zlostavljanja poput pada morala uposlenika, pada produktivnosti ili zdravstvenih troškova.

(V.B.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.