Share
Tweet
Share
Send to friend

Saveznom bazom podataka protiv ilegalne imigracije u SAD-u

Program Savezne baze podataka SAD-a mogao bi biti značajno proširen i to na sve poslodavce i zaposlenike u Americi, a u skladu novim zakonima o ilegalnoj imigraciji. Time se, naime, ilegalnim imigrantima namjerava onemogućiti da rade u SAD-u, ali i obeshrabriti one koji namjeravaju ilegalno ući u zemlju.

Poslodavci bi tako bili obvezni dostaviti podatke o svojim zaposlenicima, u elektronskom obliku Saveznoj bazi podataka, koja bi automatski provjerila status zaposlenika, tj. je li u SAD-u legalno ili ilegalno.

Zagovaratelji tvrde da je to jedini način da se poslodavci spriječe da zapošljavaju ilegalne imigrante, a kritičari pak smatraju da bi to moglo legalne imigrante odgovoriti od javljanja na oglase za posao.

Uz to, program je na testiranju pokazao da ima poteškoća s razlikovanjem onih koji su u SAD-u legalno od onih koji nisu, a procjenjuje se da bi njegova dorada i početak primjene stajao više od milijardu dolara.

(T.B.)
Izvor:
The Washington Post

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.