Share
Tweet
Share
Send to friend

Djeca u Velikoj Britaniji počinju raditi sve ranije

Djeca u Velikoj Britaniji počinju raditi u sve mlađoj dobi, pokazalo je najnovije istraživanje banke Halifax. Istraživanje je također pokazalo da djeca koja rade u Londonu u prosjeku zarađuju oko 39 funta tjedno, dok ona koja rade u drugim krajevima Velike Britanije u prosjeku zarađuju oko 17 funta tjedno.

Prosjek tjedne zarade djece na razini cijele zemlje tako iznosi oko 25 funta, što je 2% više nego prošle godine. Prema rezultatima istraživanja dječaci zarađuju više nego djevojčice, što je preokret u odnosu na prošlu godinu kada su djevojčice zarađivale više.

Istraživanjem je utvrđeno da čak 29% djece između 7 i 16 godina u Velikoj Britaniji ima neki povremeni posao kako bi poboljšali svoj džeparac, što je povećanje od 5% u odnosu na prošlu godinu. A postotak onih između 12 i 16 godina koji povremeno rade iznosi čak 34 posto.

Ohrabruje to što djeca stječu radne navike u tako ranoj dobi. Sam džeparac nije dovoljan za životni stil današnje djece, kazao je direktor u banci Halifax, Peter Jackson.

(T.B.)
Izvor:
QCK.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.