Share
Tweet
Share
Send to friend

Šestina Britanaca na posao dolazi pod utjecajem alkohola

Šestina Britanaca na posao dolazi pod utjecajem alkohola, a očekuje se da će se taj broj i povećati za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva, pokazali su rezultati istraživanja organizacije YouGov provedenog na 1.500 britanskih zaposlenika.

Ako se uzme u obzir da je alkohol uzrok čak četvrtine nesreća na radnim mjestima u Velikoj Britaniji, poslodavci, čini se, imaju veliki problem kako odvratiti zaposlenike od konzumiranja alkohola za radnog vremena.

Dva milijuna ljudi u posljednjih je šest mjeseci, pokazuju rezultati istraživanja, javilo da ne mogu doći na posao jer su bolesni, a zapravo su se oporavljali od posljedica mamurluka. Također, oko 1,4 milijuna Britanaca planira obilaziti pubove za radnog vremena kako bi pratili Svjetsko nogometno prvenstvo, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje pokazuje i da se petina poslodavaca nada spriječiti zaposlenike da za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva ispijaju ogromne količine alkohola tako što će im omogućiti da utakmice prate na radnom mjestu.

Prema podacima Health and Safety Executive (HSE), godišnje se u Velikoj Britaniji, zbog izostanaka zaposlenika s posla zbog mamurluka, izgubi između 8 i 14 milijuna radnih dana.

(T.B.)
Izvor:
Lyfe Style Extra

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.