Share
Tweet
Share
Send to friend

Svjetsko nogometno prvenstvo moglo bi uzrokovati diskriminaciju na radnom mjestu

Unatoč dobrim namjerama poslodavaca koji će dopuštati uposlenicima da gledaju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva za vrijeme radnog vremena, to bi moglo otvoriti prostor za niz pritužbi na diskriminaciju na radnom mjestu.

Nisu svi uposlenici ljubitelji nogometa. Što je s onima koji ne žele gledati utakmice, da li će i oni dobiti slobodno vrijeme?, pita Tony Bourne iz tvrtke Glovers Solicitors, te dodaje, Krenemo li od stereotipa kako muškarci vole nogomet više od žena, može se konstruirati zaključak da će muškarci dobiti više slobodnog vremena od žena što se može promatumačiti i kao oblik spolne diskriminacije ili, vjerojatnije, indirektne spolne diskriminacije.

Istraživanje koje je provela britanska tvrtka Nigel Lynn, donijelo je rezultate prema kojima dvije trećine britanskih tvrtki (67%) planira dopustiti uposlenicima da gledaju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva za vrijeme radnog vremena. Istraživanje koje je obuhvatilo 284 tvrtke pokazalo je kako tvrtke smatraju da je bolje dopustiti uposlenicima gledanje utekmica na poslu, nego riskirati epidemiju izmišljenih bolovanja.

Čak i kad poslodavac čini nešto pozitivno za uposlenike, to može dovesti do negativnog efekta, tvrdi Steve Carter iz tvrtke Nigel Lynn. S današnjom raznolikom radnom snagom, teško je očekivati da će svi uposlenici željeti gledati samo utakmice engleske reprezentacije pa se nameće pitanje gdje povući granicu.

(V.B.)
Izvor:
bytestart.co.uk

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.