Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanski radnici na održavanju prometnica efektivno rade samo 57 minuta

Svatko tko je barem jednom "zapeo" u prometnoj gužvi, sporo prolazeći pored znakova koji signaliziraju radove na cesti, zamijetio je da radnicima, koji navodno popravljaju cestu, često nije bilo ni traga. Osim napuštenih bagera i opasno postavljenih znakova uz uobičajenu rupu na asfaltu često se ne može pronaći nikakav dokaz bilo kakve aktivnosti.

Najgore slutnje vozača da radnici na održavanju prometnica baš i ne rade mnogo su se, na žalost, barem kada je o Velikoj Britaniji riječ, pokazale istinitima. Prerušeni inspektori rada, naime, tajno su pratili nekoliko timova radnika na održavanju prometnica i ustanovili da su neki dnevno radili samo 57 minuta.

Ostatak radnog vremena, za koje su plaćeni novcem britanskih poreznih obveznika, potrošili su obilazeći pekare, banke, kafiće, čitajući novine, čavrljajući i besciljno se vozeći po prometnicama.

Kada su inspektori objavili izvještaj, Carillion - najveća tvrtka koja se u Velikoj Britaniji brine o održavanju prometnica i koja za to ima godišnji ugovor vrijedan oko 18 milijuna funta, odlučila je svoj račun za održavanje cesta umanjiti za oko 2 milijuna funta i objavila je da će u sljedeće dvije godine obaviti radove vrijedne 750.000 funta potpuno besplatno.

(T.B.)
Izvor:
Daily Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.