Share
Tweet
Share
Send to friend

Poduzetništvo je u genima

Milijunaši koji su bogatstvo stekli svojim radom i poslovnim uspjehom, veliki dio svog imetka duguju svojim genima.

Istraživači iz Velike Britanije i SAD-a, otkrili su kako gotovo polovica osobnih sklonosti da postanete poduzetnik ovisi o vašoj genetskoj strukturi.

Protivno uobičajenom vjerovanju, obiteljsko okružje i odgoj imaju vrlo malo utjecaja na to hoće li osoba odlučiti krenuti u samostalni biznis. Istraživanje je provedeno na 657 parova blizanaca istoga spola te 609 parova jednojajčanih blizanaca, u Velikoj Britaniji.

Jednojajčani bliznaci imaju jednake gene, dok oni koji nisu jednojajčani dijele tek polovicu gena. Znanstvenici su promatrali je li, genetskog utjecaja, težnja poduzetništvu prisutnija kod jednojajčanih blizanaca.

Spoznalo se da ako su bliznaci jednojajčani, veća je vjerojatnost da će oboje jednoga dana težiti tome da pokrenu vlastiti biznis.

Profesor Tim Spector, ravnatelj Twin research unit u bolnici St. Thomas iz Londona, koji je jedan od autora studije naglasio je kako je istraživanje važno za poslovne škole i poslodavce, koji bi u budućnosti mogli vršiti selekciju onih koji imaju najviše mogućnosti za uspjeh.

(V.K.)
Izvor:
Scotsman.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.