Share
Tweet
Share
Send to friend

Strani policajci na privremenom radu u Njemačkoj

U glavni grad Njemačke, Berlin jučer je stiglo 323 policajca iz 13 europskih zemalja, koji će se, za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva koje za nekoliko dana počinje u toj zemlji, zajedno sa svojim njemačkim kolegama brinuti o sigurnosti te javnom redu i miru. Ti su policajci u Njemačkoj raspoređeni u svrhu sprečavanja i borbe protiv navijačkih nereda.

Tako će, po prvi puta, njemačkim ulicama patrolirati strani uniformirani policajci. No, neki će biti i u civilu, ili na granici kako bi potencijalne izgrednike spriječili da uđu u Njemačku.

Njemačka policija je za 323 svojih kolega i kolegica priredila srdačan doček. Policajci iz drugih zemalja raspoređeni su u Njemačku i kako bi spriječili eventualne nesporazume njemačke policije i navijača iz njihovih zemalja.

Najveći broj stranih policajaca, njih 82 u Njemačku dolazi iz Velike Britanije, a policajci imat će sva prava kao i domaći, pa tako i pravo da uhite "neposlušne" navijače.

(T.B.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.