Share
Tweet
Share
Send to friend

Upraviteljica hotela tuži poslodavca jer njezin muž za isti posao dobiva veću plaću

Upraviteljica jednog hotela u Škotskoj tuži svog poslodavca zbog toga što njen muž koji radi isti posao u drugom hotelu istog lanca, prima čak 5.000 funta veću plaću nego ona. Josie Binnie (40) je po visini svoje plaće peta među svim upraviteljima hotela u Velikoj Britaniji, a hotelom Pirnhall Inn upravljala je zajedno sa svojim suprugom Malcomom (42), dok on nije premješten u drugi hotel.

Ona godišnje zarađuje 39.000 funta, a njen muž prima 44.000 funta godišnje. Zbog toga se obratila sudu za radne sporove u Edinburghu s tužbom protiv svog poslodavca, pivovare Whitbread, koja posjeduje lanac hotela u kojima rade i Binnievi, da je prekršio zakon o jednakim mogućnostima spolova, i da je žrtva spolne diskriminacije.

Odvjetnici Whitbreada ustvrdili su da politika plaća u tvrtci možda nije pravedna, ali da sigurno nije spolno diskriminirajuća. Ona je tužbu podnijela kada je uočila da mnogi muškarci u tvrtci za isti posao dobivaju veću plaću. Uvijek sam bila jedna od Withbredovih najboljih zaposlenika. Moj muž i ja radimo potpuno istovjetan posao, a on zarađuje 15% više od mene, a profit mog hotela je čak i veći nego njegovog, istaknula je Josie Binnie.

(T.B.)
Izvor:
Scotsman.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.