Share
Tweet
Share
Send to friend

Sjevernoirska tvrtka zaposlenicima zabranila isticanje simbola i zastava reprezentacija na SP-u

Jedna od najvećih kompanija u Sjevernoj Irskoj optužena je za pretjerivanje u političkoj korektnosti nakon što se otkrilo da je zaposlenicima zabranila da na svojim radnim mjestima imaju tablice sa simbolima i nacionalnim zastavama reprezentacija koje sudjeluju na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Bivši ministar kulture Michael McGimpsey kazao je da je tvrtka Bombardier-Short ovim potezom prevršila svaku mjeru. Sindikat MLA također je reagirao na ovakvu odluku priopćivši da je Svjetsko prvenstvo najveći sportski događaj u svijetu te da je besmisleno da je tvrtka zauzela takav stav prema tom događaju.

Svi u Sjevernoj Irskoj pratit će Prvenstvo, bilo da navijaju za Englesku ili neku dugu reprezentaciju, i tvrtka bi trebala zaposlenicima dopustiti isticanje simbola i zastava reprezentacija za koje navijaju, poručili su sindikalci.

Tvrtkin glasnogovornik branio je odluku tvrtke naglasivši da je ona motivirana politikom održavanja neutralnog radnog okruženja, a tvrtka je, u tom svjetlu, svim zaposlenicima podijelila tablice za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva, ali bez simbola i nacionalnih zastava reprezentacija.

(T.B.)
Izvor:
Belfast Telegraph

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.